Teboller med kardemomme

Teboller med kardemomme er en lækker og traditionel tebolle, som gør sig godt til enhver fødselsdag.

Teboller med kardemomme

  15 boller

  30 minutter & 2 timer hævetid

Ingredienser

  • 450 g hvedemel
  • 40 g gær
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • Havregryn til drys

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret i en gryde.
  2. Hæld 2 dl mælk i smørret.
  3. Gæret opløses i resten af mælken i en skål.
  4. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme.
  5. Tilsæt mælken lidt ad gangen.
  6. Det er vigtigt, at dejen bliver grundigt æltet. Lad dejen hæve under et hviskestykke i 1-2 timer eller til dobbelt størrelse.
  7.  Form 15 boller og lad dem hæve 15 minutter på en bageplade med bagepapir.
  8. Tænd ovnen på 200 grader.
  9. Pensl bollerne med vand, mælk eller æg og pynt dem med en smule havregryn.
  10. Bag dejen i 10-12 minutter.