For at øge bevidstheden om klimaændringer har et team i Storbritannien udviklet en t-shirt, der ændrer farve afhængigt af surheden af vandet det er i

Kålprojektet er udviklet af det britiske modemærke The Unseen. De har brugt de ekstraordinære egenskaber, rødkål har til at skabe en t-shirt, der ændrer farve afhængigt af pH-niveauerne i det vand, det vaskes i.

Tag din t-shirt med rundt om i verden, og din lilla t-shirt vil ændre farve fra grøn til rød, afhængig af surheden af ​​det lokale vand. Tag den til det Døde Hav og den bliver til en gul t-shirt.

Farveændringen er muliggjort af anthocyaninerne, vandopløselige vakuolære pigmenter, der er indeholdt i rødkåljuice og virker som pH-indikator.

Unseen-t-shirt
Unseen-t-shirt

The Unseen blev grundlagt af en selvbestaltet ‘alkymist’ og Royal College of Art-kandidat, Lauren Bowker. Brandet er specialiseret i at bringe mode og kemi sammen “for at udvikle enkle visuelle løsninger, der gælder for hverdagskomplicerede og usynlige problemer, ved visualisering af data ved at bruge det primære sprog for farveændring.”

Havet bliver mere og mere surt. Dette kan ikke påvirke mennesker direkte, når de tager en svømmetur, men det kan have en dramatisk indvirkning på marine livet og dræbe mikroorganismer.

Dette er næsten helt sikkert relateret til stigende CO2-niveauer i atmosfæren. Kål projektet er en fashion løsning for at øge bevidstheden om dette vigtige problem.

Miljøbeskyttelse bliver et stadig vigtigere emne for modeindustrien og innovative mærker, store og små, har fundet måder at beskytte eller øge bevidstheden gennem deres tøj på.

Er ‘grøn mode’ en trend, der er her for at blive? Vil kunderne betale mere for bæredygtige produkter?

Kilde: www.seetheunseen.co.uk
Kontakt: [email protected]

Forfatter: Redaktionen på ecolove