Supermarkeder er begyndt at pakke visse af deres produkter i bananblade, da de er robuste og bionedbrydelige

Asiatiske supermarkeder er de største syndere af plast i verdenshavene, 60% af plastaffaldet kommer fra de 5 lande !

Nu er der håb forude – og for at mindske brugen af ​​plast, er der flere tiltag på vej.

Det thailandske supermarked Rimping i Changmai Thailand er startet med at indpakke udvalgte fødevarer i bananblade. Indpakningen bliver bundet sammen med et tyndt stykke bambus, så alt emballage er bionedbrydeligt.

​​Lotte Mart  butikskæden I Vietnam er også hoppet med på den bionedbrydelige trend og bruger ligeledes bananblade til indpakningen af deres grøntsager. Kæden håber at kunne udvide denne praksis til andre fødevarer og resten af kædens butikker i 2019.

Så hvorfor bananblade? Som globalcitizen.org forklarer, så er banan træer lette at finde i Thailand, og nogle træer kan have blade så lange som 3 meter. Bladets robusthed gør dem også anvendelige til emballage af andre friske fødevare – da de er bio nedbrydelige, kan de dog ikke ligge på hylderne i flere måneder.

Andre butikker i Vietnam tester også en række andre grønne emballage muligheder, f.eks. bruger Lotte Mart kasser af brugte sukkerrør og pakker æg i papir i stedet for plastik, mens Big C Supercenter tilbyder bionedbrydelige indkøbsposer lavet af majspulver.

Lokalt fremskaffede naturlige materialer som bananblade kan være en af løsningerne på plastik problemerne. Ifølge en undersøgelse i 2015 er Thailand og Vietnam to af de fem lande, der står for 60 procent af plastik i verdens oceaner. Andre steder i Asien har Sydkorea forbudte engangsposer, og Taiwan opkræver et gebyr for hver pose, der anvendes. I Kina har der været et forbud mod tynde plastposer siden 2008, hvilket har reduceret deres anvendelse med 66 procent. Globalt bruges omkring 5 billioner plastposer hvert år, og mange bliver aldrig genbrugt. Plastemballage forbud er blevet vedtaget på en lille skala, men meget mere skal gøres.

Kilde: www.rimping.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove