Et supermarked i Nord London er blevet Storbritanniens første, til at indføre plastfrie zoner, en tendens som vil kunne anspore de store supermarked kæder til at følge efter

Thornton Budgens i Belsize Park har konverteret mere end 1.700 produktlinjer til plastfri emballage i løbet af de sidste 10 uger, en del af en rejse der lover at gøre butikken “næsten plastfri” inden for tre år.

Støttet af lokale berømtheder som Jim Broadbent og Dame Janet Suzman, hævder supermarkedet, at det er blevet et “offentligt eksperiment” i hvordan man kan behandle fødevarer mere bæredygtigt.

Supermarked følger i sporet af en hollandsk købmandskæde i Amsterdam der åbnede verdens første plastfri supermarked i marts måned i år.

Imidlertid er ambitionsniveauet i London større, med alt fra grøntsager, chips og ost til vildtkød, der tilbydes i plastfri emballage

Torsdagens officielle lancering kommer ugen efter, at Storbritanniens finansminister Philip Hammond meddelte, at han ville indføre en skat på såkaldt jomfruplast i budgettet.

Andrew Thornton, der ejer Budgens-franchisen, sagde: “Vi håber, at det, vi laver her, vil udfordre andre supermarked kæder som Sainsbury’s og Tesco i Storbritannien.

Hvis bare en af de helt store fødevareproducenter som Coca-cola, Heinz eller Unilever holder op med at bruge plastik, vil ændringen komme meget hurtigt.

For mange af produkterne i butikken er plastemballagen blevet erstattet af gammeldags udseende papirposer lavet af cellulose, en strukturel komponent af cellevægge af grønne planter, og i mellemtiden er en ny voksemballage til de mere end 300 forskellige oste blevet udviklet.

Er der mon snart et plastfri supermarked på vej til Danmark?

Kilde: The Telegraph

Forfatter: Redaktionen på ecolove