Stegte squash & gulerødder med peanut butter dressing & urter

Dette er nøjagtigt den type ret, jeg elsker at lave og spise – Blot nogle stegte grøntsager med skøn dressing og urter for at bringe grøntsagerne til live og skabe struktur og smag.

Stegte squash & gulerødder med peanut butter dressing & urter

 2 personer

 1 time & 20 minutter

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser

Stegte grøntsager:

8 gulerødder, i store tern
1 mellemstore butternut, skrællet og skåret i skiver
2 spsk olivenolie
Stor knivspidssalt
Sort peber

Peanut butter dressing:

1 spsk tamari
1 spsk ristet sesamolie
6 spsk kokosmælk
1 tsk ahornsirup
1 tsk brun ris eddike
1 tsk miso
3 spsk Peanut butter
1/2 tsk hvidløgspulver
1/2 tsk Chili-flager

Urte-sauce:

2 store håndfulde koriander
2 store håndfulde mynte
Saften fra 1 lime
8 spsk kokosmælk
1/2 t chili-flager
1/2 tsk Salt

Gomashio:

4 spsk hvide sesamfrø
2 tsk sorte sesamfrø
1/2 t havsalt

Toppings:

1 agurk, i fine strimler
1 håndfuld mynte
1 håndfuld koriander

Fremgangsmåde

Stegte grøntsager:

Opvarm din ovn til 180c
Læg grøntsagerne på en bageplade med olivenolie, salt og peber.
Bages i 50 -60 minutter, indtil de er bløde i midten og karamelliseret på ydersiden.

Peanut butter dressing: 

Tilsæt ingredienserne til en stor skål og bland godt for at kombinere.

Urte-sauce:

Tilsæt alle ingredienserne til en minicopper eller blender og blitz for at kombinere.

Gomashio:

Tør rist sesamfrø og salt i en gryde indtil let ristet. Pas på de ikke brænder. Sæt til side.

Servering:

Anret de stegte grøntsager på 2 tallerkner med peanut butter dressing toppet med urtesauce gomashio, agurk skiver og friske urter.