Stegte sild

Klassikeren stegte sild i lage elskes af de fleste, selv de der ellers ikke kan lide sild. Det er den sød-sure-lages fortjeneste, den fjerner en del af sildesmagen ved de stegte sild.

Hvis du vil undgå for mange pesticider samt antibiotika og mindske miljøbelastningen, bør du gå efter disse mærkningsordninger. De er ikke fejlfri men det bedste valg for dig og miljøet når du vil købe fisk.

Stegte sild

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 6-8 g sildefilet
  • 4 store løg, i tynde skiver
  • 2 dl rørsukker
  • 2 dl eddike
  • 1 dl vand, efter behov
  • 1 spsk. sorte peberkorn
  • 1 tsk salt
  • 2-3 dl rugmel
  • Smør & neutral kokosolie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Steg løgringene i smør og olie, til de er godt brunede i en stor pande. Tilsæt en 1/2 kop vand når de er lige ved at være færdige og giv det hele et hurtigt opkog.
  2. Tag en stor dyb tallerken med mel, salt og peber, hvor sildefiltterne vendes.
  3. Brun nu dine lukket sildefileter på panden med ekstra smør og olie. Sørg for at holde sildefiltterne lukket når de steges.
  4. Kom de stegte sild op i et dybtfad.
  5. Lage: Kom eddike og sukker på panden til det er smeltet. Tilsæt vand lidt af gangen og smag til med salt og peber.
  6. Giv lagen et opkog i cirka 4-5 minutter.
  7. Kom herefter lagen over silden så lagen lige akkurat dækker sildene.
  8. Afslut med at lægge de bløde løgringe over retten.
JULEFROKOST OPSKRIFTER