Spelt pizza med pesto og grøntsager

Lækker pizzabund som dækkes med skøn pesto og stegte grøntsager. Jeg har brugt forårsløg, aubergine og courgette – men du er velkommen til at bruge din favorit eller hvad der er i sæsonen.

Spelt pizza med pesto og grøntsager

 6 personer

3 timer hævetid – 45 min. forberedelsestid – 5-7 min. bagetid

Ingredienser

Pizzabund:

  • 400 gram fintmalet speltmel
  • 100 gram fintmalet fuldkorns speltmel
  • 365 gram vand
  • 10 gram salt
  • 15 gram gær

Pesto:

  • 100 g pinjekerner, tør ristet
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk. havsalt
  • Saft fra 1/2 citron
  • 1 fed hvidløg
  • 3 håndfulde frisk basilikum
  • 3 spsk. ernæringsgær

Grøntsager:

  • 3 forårsløg, halveret på langs
  • 1 aubergine, mellem tynde skiver
  • 1 courgette, mellem tynde skiver
  • 1 spsk olivenolie

Topping – Ristet frøblanding:

  • 2 spsk. solsikkefrø
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1/2 tsk. havsalt
  • Stænk ekstra jomfru olivenolie
  • Frisk timian

Fremgangsmåde

Pizzabund: 

  1. Opløs gæret i vandet
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt grundt (gerne med røremaskine) til dejen slipper skålen.
  3. Herefter lader du den hæve i et par timer.
  4. En gang eller to i timen stikker du lige hånden ind under den kolde hane, og vender derefter dejen ind over sig selv i skålen. Den skal slippe skålen hele vejen rundt. Derefter hæver den videre.
  5. Når den er hævet godt op, og har fået luftbobler, tager du dejen ud og deler den i 3 lige store stykker.
  6. Hvert stykke formes til en kugle.
  7. Pizzakuglerne lægges til hævning en times tid. Denne sidste hævning gør dejen mere elastisk, så du får lettere ved at strække den ud når pizzaen skal laves.
  8. En time før pizzaen skal i ovnen, sætter du bagestålet/bagestenen eller bagepladen i ovnen og sætter ovnen til 250 grader. varmluftovn. Bagestål er klart den mest optimale plade at bage på, men alternativt kan du benytte en bagesten. Hvis du benytter en almindelig bageplade vil pizzaen ikke blive ligeså sprød eller hæve ligeså meget under bagningen.

Pesto:

  1. Tilsæt alle ingredienserne til din fødevareprocessor el blender og blend på høj hastighed. Du skal muligvis skrabe siderne ned et par gange.

Grøntsager:

  1. Forvarm ovnen til 180 ° C
  2. Tilsæt grøntsagerne sammen med olien og saltet på en bageplade med bagepapir og bag i 25-30 minutter eller indtil de er blød og karamelliserende. Sæt til side.

Topping:

  1. Tør rist frøene på en pande, indtil de er let ristede.
  2. Sæt til side og rør salt i.

Tilberedning af pizza:

  1. Opvarm ovnen til 180 ° C.
  2. Brug en bageplade med bagepapir og pensel papiret let med olivenolie.
  3. Rul dejen ud på et melet skærebræt. Læg nu pizzabunden på bagepladen.
  4. Top pizzaen med pestoen, bag derefter i 15 minutter, indtil skorpen er stegt og lidt gylden. Fjern fra ovnen.
  5. Server din pizzaer med stegte grøntsager over og slut af med de ristede frø og urter.