Spaghetti med kylling kødboller

Køb økologiske kyllinger for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Spaghetti med kylling kødboller

 4 personer

 40 minutter

Ingredienser

Kødboller:

  • 800 g hakket kylling
  • 2-4 tsk. salt
  • Peber efter smag
  • 1 1/2 dl revet parmesan
  • 100 g brødkrumme eller rasp
  • 2 dl mælk / vegansk mælk
  • 2 æg
  • Neutral kokosolie til stegning

Sauce:

  • 4 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 spsk neutral kokosolie
  • 1 l mosede tomater
  • 2 håndfuld oregano, hakket
  • Salt & peber
  • 1 knsp rørsukker / kokossukker

Tilbehør:

  • 500 g frisk pasta
  • Salt
  • Høvlet parmesan
  • Oregano ( gerne frisk )
  • Salat
  • Olivenolie
  • Eddike

Fremgangsmåde

  1. Rør kødet med salt og peber. Kom parmesan i, og kom brødkrummen i mælk. Rør brødkrummer og mælk i farsen, og rør farsen, til den er samlet. Tilsæt ægget, og rør igen, til farsen er samlet. Form farsen til kødboller, og steg dem gyldne og gennemstegte i olie på en varm pande.
  2. Sautér imens hvidløg i en smule olie i en gryde uden at det tager farve. Kom de mosede tomater ved, og lad saucen simre i 5-10 minutter. Smag til med oregano, salt, peber og måske en smule sukker.
  3. Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente. Dræn vandet fra, og vend pastaen med det meste af tomatsaucen. Anret pastaen med kødboller på toppen og det sidste tomatsauce over. Top med parmesan og oregano, og servér straks med salat til.