Sorte bønner, sød kartoffel og kål med yoghurt

Sorte bønner stammer oprindeligt fra Asien, men er i dag en populær afgrøde i det sydlige USA, hvor bønnerne især bruges i soul food. Modsat meget kød har bønnerne til gengæld kun 0,9 g fedt pr. 100 g, og med 16 g kostfibre pr. 100 g, er bønnerne svære at slå af pinden som en superfood.

Sorte bønner, sød kartoffel og kål med yoghurt

 4 personer

  35 minutter

Ingredienser

  • 4 søde kartofler, skåret i både
  • 1 bundt grønkål
  • 4 kopper kogte sorte bønner
  • 2 spsk neutral kokosolie

Dressing:

  • 2 hvidløgsfed, hakket
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk spidskommen
  • 2 kop almindelig yoghurt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Kom de søde kartofler med olie i et ovnfast fad, og bag dem i 20 minutter.
  3. Tilsæt kål og bønner, bag i yderligere 5 minutter.
  4. Server yoghurt til.
  5. Kan serveres alene eller til fisk eller kød.