Kunstner Olafur Eliasson indgår et samarbejder med IKEA om at producere energivenlige produkter til hjemmet

Den islandsk-danske kunstner Olafur Eliasson udvikler produkter med solpaneler designet til at passe ind i vores boliger. Hans tyskbaserede sociale forretningsprojekt Little Sun er påbegyndt et samarbejde med den svenske møbelkæde IKEA om at producere energivenlige produkter til boligen.

Sammanlänkad er en produktlinje af prototyper med soldrevne batterier, formet som cirkulære kupler på størrelse med en menneskelig hånd. De kan fastgøres på vinduer, oplader og lamper. Det er planlagt at lancere produkterne i 2021 i alle Ikeas butikker.

Little Sun blev grundlagt af Eliasson og ingeniør Frederik Ottesen med det formål at bringe bæredygtig, og økonomisk overkommelig energi til det globale samfund, især dem på fjerntliggende steder. Deres første projekt var at skabe en bærbar lampe på solenergi til folk uden elektricitet i Etiopien.

Et samarbejde med Ikea kan sørge for at energivenlige produkter til boligen bliver tilgængelig for alle.

“Vi vil forbinde verden ved at dele solenes magt for at fremme en bæredygtig livsstil,” fortæller Eliasson. “Samarbejdet med IKEA er en enorm mulighed for at øge bevidstheden om adgang til energi, og det presserende behov for globale løsninger, samtidig med at vi arbejder sammen med verdens førende produktdesignere.”

Energivenlige produkter, finder nu også deres vej ind i boligen og ikke kun som solpaneler på boligens tag. Mens efterspørgslen efter solenergi varierer fra land til land, er efterspørgslen helt sikkert høj nok i de lande, hvor IKEA er repræsenteret for at dette skridt giver mening.

Mere end en tredjedel af de britiske husstande forventes at udnytte en form for solenergi i 2020. En 2018 YouGov-undersøgelse fandt også, at 62 procent af briterne ønsker at indpasse sol i deres energiplan og 60 procent var villige til at købe en energilagringsenhed.

Spændende nye produkter fra Little Sun og Ikea, som vi ser frem til at se i butikkerne.

Kilde: littlesun.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove