Sandwichboller

Denne opskrift kan også bruges til burgerboller. Et lille trick til hvis du syntes dine boller er for “høje” når de har bagt er at trykke dem “flade” inden de bages.

Sandwichboller

 7- 8 boller

  30 minutter & 90 minutter hævetid

Ingredienser

  • 150 g durummel
  • 550 g hvedemel
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • ½ tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1,5 dl A38 (skyr, græsk yoghurt, yoghurt natural)

Fremgangsmåde

  1. I en stor skål opløs gær i vandet.
  2. Tilsæt sukker, salt og olivenolie og rør godt rundt.
  3. Tilsæt A38 og durummel og rør til dejen bliver ensformig.
  4. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen smidig og glat.
  5. Lad dejen til sandwichbrød hæve lunt og tildækket i ca. 60 min.
  6. Form sandwichbollerne og drys med mel for at få et rustikt udseende
  7. For at opnå en sprød skorpe, pensl da med vand
  8. Lad sandwichbollerne hæve lunt og tildækket i yderligere ca. 30 minutter
  9. Bag sandwichbrødene i ovnen ved 200 g i cirka. 20 minutter eller til bollerne er blevet let gyldenbrune og lyder hule når man banker på dem.