Der er blevet fundet salmonella i frosne kyllinger fra Danpo, skriver dr.dk. Danpo understreger dog, at chancen for at støde på de bakteriefyldte kyllingeprodukter er ganske lille.

Det er den danske fjerkrævirksomhed Danpo, som har fundet salmonella i en af sine poser med frossen kylling. Poserne med frossen kyllinger indeholder ofte kyllinger fra to datoer, derfor har Danpo valgt at tilbagekalde produktet fra begge datoer.

Kyllingen der er blevet fundet salmonella i, er enten fra d. 12. eller 15. september og kødet er blevet solgt i flere danske supermarkeder i forskellige emballager.

Den sikreste måde at kende poserne på, er at kigge efter teksten aut. nr: DK 711 EF, som er skrevet i en cirkel på posen. Danpos kommunikationschef Søren Bisp fortæller, at det er højst sandsynligt i de kølede produkter at de salmonellaramte kyllinger befinder sig.

‘For langt, langt de fleste produkters vedkommende vil det være kølede produkter. Det vil sige produkter, der allerede er spist. Det her er en forebyggende tilbagetrækning, som vi skal lave jævnfør reglerne,’ siger Søren Bisp.

2 forskellige datoer

Danpo fandt selv salmonellaen ved egenkontrol i kyllinge-stykker som skulle have været sendt ud af Danmark. Problemet er at emballagen med salmonella bestod af kyllinger fra to forskellige dage, og derfor er man ikke sikker på den præcise dato.

‘I den pakke, hvor der er konstateret salmonella, er der råvarer fra to forskellige dage. Det er derfor, at der skal trækkes kylling tilbage fra to forskellige datoer,’ siger Søren Bisp.

Produkterne er blandt andet solgt i supermarkeder der hører under Coop og Dansk Supermarked. Danpo ved ikke, hvor salmonellaen stammer fra og de prøver som allerede er blevet taget har indtil videre været negative.

‘Vi ved ikke, hvor det her tilfælde kommer fra. Der ligger en masse prøver før, under og efter denne her konkrete produktion, og de er alle sammen negative (for salmonella, red.). Så det er ikke noget med, at der er et slagteri, hvor der er salmonella, eller at der er salmonella i danske kyllinger,’ siger Søren Bisp.

Hvis man har købt en pose med frossen kylling fra Danpo, råder firmaet til at man smider posen ud eller leverer den tilbage til det supermarked hvor man købte den.

Kilde:

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/10/10/1010033456.htm