Har du været inde og se den nye film ‘Så meget godt i vente’? Den handler om den 80-årige Niels Stokholm, som fører sin gård  biodynamisk for fortidens eller fremtidens skyld, afhængigt af hvordan man ser på det.

Den nye film ‘Så meget godt i vente’, er en dokumentar om landmanden Niels Stokholm og hans røde danske malkekøer i Dronningmølle. Filmen har allerede nu fået gode anmeldelser og beskrives som meget rørende af berlingske.dk.

Den nye Phie Ambos dokumentarfilm ‘Så meget godt i vente’, handler ikke bare om en dansk landmand. Dokumentaren handler om en helt særlig kompromisløs biodynamisk og idealistisk landmand. En yderst fredelig og omhyggelig 80-årig mand, der ved hvad han taler om.

Det er ved Dronningmølle oppe i Nordsjælland, at man kan finde Niels Stokholm pleje sit landbrug på gården Thorhøjsgaard, efter de fortidige (eller fremtidige) principper. På Thorhøjsgaard kan man finde danske røde malkekvæg, som Niels Stokholm skaber de fineste råvarer af, hvilke blandt andet bliver solgt til restaurant Noma.

Niels Stokholm er urokkelig 

Der er ingen tvivl om, at Niels Stokholm er urokkelig hvad angår principperne af hvordan gårdens jord og dyr skal plejes, og flere gange igennem filmen kan man mærke, at det er præcis på den måde som Niels Stokholm gør det på, der er den rigtige. Man kan mærke og se, at han har jo ret. Niels Stokholm har senere forklaret i et interview, at man ikke skal gå tilbage i tiden, men at man skal tage de nutidige erfaringer med sig, og anvende de oprindelige arbejdsmetoder i fremtiden, men bestemt ikke gå tilbage i tiden. Det er vigtigt vi har vores erfaring fra den kemiske tid med os ind i fremtiden, så vi ikke begår samme fejl igen.

Også selvom den gamle landmand siger ting som ‘Jorden har sjælskræfter’ og ‘lyset fra rummet går ned i planterne og ind i vi mennesker’, som for nogen mennesker måske kan virke uhåndterligt, så er vi mange som forstår hvad han taler om, og at han har ret.

Til hverdag siger Niels Stokholm mest ‘ja, ja’ til det hele, og arbejder videre som han gør det bedst, også når han står over for myndighederne, der skal tjekke om han nu overholder alle de økologiske regler. Det bekymrer ikke Niels, men det bekymrer Rita, hans kone, som altid står ved hans side.

Niels Stokholm ved nemlig, at han plejer sin gård som for hundrede år siden, og som man vil gøre hundrede år ude i fremtiden. Landmanden var før i tiden ingeniør og forsker på DTU, men valgte i 1975 at lave sig et biodynamisk landbrug.

Thorhøjsgaard bliver derudover også støttet af Copenhagen Street Food, som donerer sit overskud til fonden bag gården.

Kilde:

http://www.b.dk/film/roerende-film-om-en-idealistisk-landmand-og-hans-roede-koeer-i-dronningmoelle

Se traileren og et interview omkring filmen her: