Rødvinssauce

Rødvinssauce kan bruges til både steg og fugl og så er den enkel at lave. Saucen monteres med ghee, hvilket betyder, at koldt ghee røres i den nedkogte vin og bouillon. Det giver en smagfuld, blank og fyldig sauce.

Rødvinssauce

  2 personer

 45 minutter

Ingredienser:

  • 1 skalotteløg
  • 1 stilk bladselleri
  • 1 gulerod
  • 25 g ghee ( klaret smør )
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 5 dl oksebouillon eller kalvebouillon
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 1/2 dl rødvin
  • 75 g ghee til montering
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Pil skalotteløg, og hak det fint. Rens bladselleri, skræl gulerod, og skær begge dele i små tern.
  2. Steg løg, bladselleri og gulerod gyldne i ghee i en gryde. Tilsæt tomatpuré og mel, og lad det stege med i et par minutter. Hæld rødvin over, og lad det koge ind til det halve.
  3. Tilsæt bouillon, og lad saucen koge for svag varme i 30 minutter.
  4. Si saucen, og kog den ind, til konsistensen er som ønsket.
  5. Kom ghee i små tern, tag gryden af varmen, og pisk ghee ternene i lidt efter lidt. Saucen må ikke koge, efter ghee er tilsat. Smag til med salt og peber.