Rødkålssalat med appelsin & æbler

Denne skønne friske rødkålssalat er et godt alternativ til den klassiske rødkålssalat. Rødkål er en af de mest sunde og billigste grøntsager, der findes i dag. Den er rig på vitaminer C, K, & B-kompleks og mineraler såsom jod, calcium, magnesium, kalium og jern. Den indeholder også anthocyanin-polyphenoler, der er kraftige antioxidanter, der indeholder potente antiinflammatoriske, antivirale og anticanceregenskaber.

Rødkålssalat med appelsin & æbler

 6 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 600 g frisk rødkål
  • 3 appelsiner
  • 2 madæbler – Ingrid marie
  • 1½ bundt bredbladet persille
  • 45 g hasselnødder
  • 3 spsk olivenolie
  • 1½ spsk æbleeddike
  • 3 spsk flydende honning
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Snit rødkålen fint.
  2. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter.
  3. Skær æblerne i fine tern
  4. Skyl og tør persillen, og hak den fint.
  5. Hak hasselnødderne grovt og rist dem på en tør pande, 4-5 minutter
  6. Rør olivenolie, æbleeddike og honning sammen, og krydr med salt og peber. Vend salaten sammen med dressingen.
  7. Server rødkålssalaten i en skål, og drys med persille og hasselnødder.