Culottesteg med kartofler og grøntsager.

Alt økologisk kvæg kommer på græs fra den 15. april til den 1. november.

Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. Det afhænger dog af, om vejrforholdene og dyrenes fysiske kondition tillader det. Syge kreaturer kan i perioder opholde sig på stald. Når dyrene er ude, skal der være adgang til læ og skygge. For ikke-økologiske køer er der ingen krav, og kun ca. 16 % af dem kommer på græs.

Kilde: Økologisk Landsforening

Culottesteg med kartofler og grøntsager

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1 culottesteg
  • 1 dl vand
  • 1 dl porter
  • 1 potte frisk rosmarin
  • 4 rødløg
  • skal fra en øko-citron
  • Neutral kokosolie til stegning
  • 1 rød peber
  • 1 pose små kartofler
  • 1 spsk maizena jævner
  • salt og peber
  • evt. oksebouillon

Fremgangsmåde

  1. Dup kødet med køkkenrulle indtil det er tørt. Krydr kødet med salt og peber.
  2. Varm olien i en gryde. Tilsæt 1/2 potte rosmarin i gryden. Brun kødet på alle sider. Hæld vand og porter i gryden. Lad kødet simre i ca. 25 minutter under låg ved svag varme. Vend det det et par gange undervejs.
  3. Mål temperaturen inde i stegen med et stegetermometer, den skal have 58-60 grader inde i midten inden den tages op.
  4. Skær et kryds i toppen af de røde løg.
  5. Drys kartoflerne med krydderier, citronskal og olivenolie.
  6. Bag løg og kartofler i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min.
  7. Grill den røde peber på panden og bland dem med kartoflerne inden servering.
  8. Brug væden fra stegen til at lave sauce. Tilsæt maizena jævner, smag til med salt og peber. Tilsæt bouillon, hvis der er behov.