Ribbenssteg med grøntsager

Køb økologi for at sikre dyrenes velværd -alt økologisk kvæg kommer på græs fra den 15. april til den 1. november.

Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. Det afhænger dog af, om vejrforholdene og dyrenes fysiske kondition tillader det. Syge kreaturer kan i perioder opholde sig på stald. Når dyrene er ude, skal der være adgang til læ og skygge. For ikke-økologiske køer er der ingen krav, og kun ca. 16 % af dem kommer på græs.

Kilde: Økologisk Landsforening

Ribbenssteg med grøntsager

 4 personer

  2 timer

Ingredienser

  • 1 kg ribbenssteg
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk groft salt

Grøntsager:

  • 600 g rodfrugter (jordskokker, rødbeder, gulerødder eller selleri)
  • 500 g kartofler
  • 2 tsk neutral kokosolie
  • 4 laurbærblade
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Sørg for at sværen er helt skåret igennem og salt den godt, også imellem sværerne.
  2. Læg staniol i bunden på en bradepande med rist.
  3. Læg laurbærbladende under kødet og læg ribbensstegen på risten. Placer pladen i ovnen og tænd på 200 grader.
  4. Skræl grøntsagerne så de er i lige store stykker.
  5. Vend dem i olien, krydderierne og laurbærbladene.
  6. Læg dem i et fad eller på et bagepapir ved siden af stegen inde i ovnen.
  7. De skal i ovnen når stegen har fået 45 minutter.
  8. Lad grøntsagerne være i ovnen i ca. 40 minutter eller til de er gyldne. 
  9. Lad stegen få 1 1/2 time i alt.
  10. Tag rodfrugterne ud og skru op for varmen, hvis stegen ikke er sprød når grøntsagerne er færdige.