Raw Forårsruller

Raw food / rå fødevarer er helt uforarbejdede fødevarer eller sagt simpelt, mad du spiser på den måde du får det fra naturen. Den ubehandlede måde uden varmebehandling (ikke over 48oC) (madlavning, pasteurisering) eller brug af kemikalier (blegning, tilsætningsstoffer, etc.). Naturligvis er gærede fødevarer også betragtet som et raw food – kefir, ost og andre mejeriprodukter naturligt fremstillet af frisk mælk.

Raw forårsruller

  8 ruller

 40 minutter

Ingredienser

  • 1 spsk ingefær
  • 8 spidskålsblade
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 fed hakkede hvidløg
  • 1 stk noritang
  • 1/2 agurk
  • 2 dl kinakål
  • 2 gulerødder
  • 1 rød pebber
  • 1 håndfuld svampe
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 spsk sesamolie

Fremgangsmåde

  1. Hak ingefæren og hvidløg, skær gulerødderne til små stave, skær argurken og den røde pebber i strimler.
  2. Bland en marinade af ingefær, sojasauce, citronsaft, hvidløg og sesamolie.
  3. Lad svampene trække i marinaden i ca. 20 minutter, og gem derefter resten.
  4. Fordel svampene og de sidste ingredienser i spidskålsbladene og rul dem sammen, snor en stribe tang rungt om kålrullen og dryp lidt vand på tangen.
  5. Server med marinaden som bruges som dip.

Tip:

Til denne opskrift kan du bruge lige den fyld du har lyst til, prøv med friske små tomater eller strimler af rødkål.