Pop cakes

Pop cakes er en slags cup cakes, men bare på pind.

Pop cakes

  50 stk.

  1 1/2 time

Ingredienser

Dej:

  • 150 g margarine
  • 4 dl sukker
  • 4 æg
  • 7 spsk kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk
  • 3 dl mel

Frosting:

  • 2 1/2 dl kakao
  • 9 dl flormelis
  • 180 g blødt smør
  • 1 1/4 dl varmt vand
  • 3 tsk vaniljesukker

Overtræk:

  • Chokolade

Pynt:

  • Krymmel, kokos eller grovfthakket chokolade

Fremgangsmåde

Dej:

  1. Tænd ovnen på 175 grader. 
  2. Sukker og æg piskes hvidt og luftigt.
  3. Den smeltede smør og mælken piskes ned i.
  4. Bland bagepulver, kakao og mel sammen inden det piskes sammen med de andre ingredienser. 
  5. Fyld dejen i en springform eller en lille bradepande og bag dem i ca. 40 minutter.

Frosting: 

  1. Kom ingredienserne i en skål og pisk det til en luftig creme på 5 minutter.

Samling af kagen:

  1. Når dejen er færdig i ovnen skal den smuldres og blandes med frostingen med en røremaskine eller håndmikser.
  2. Dejen skal være blød og klistret. 
  3. Form dejen til kugler – de må ikke være så store at de falder af pinden. Stil kuglerne på køl i ca. 30 minutter.

Overtræk:

  1. Smelt chokoladen over et vand og dyp en pind heri. Stik pinden ind i kuglen oppefra, og lad den stivne i nogle minutter så den får ordentligt fat i kuglen.
  2. Dyp derefter hele kuglen ned i chokoladen, og slå den roligt på kanten af skålen så den overskydende chokolade drypper af – pas på du ikke taber kuglen. Stil pinden i en skål med sukker så den ikke vælter imens den tørrer.

Pynt:

  1. Pynt dine pop cakes med krymmel, kokos eller grovfthakket chokolade inden den smeltede chokolade stivner helt.