peberfrugtpesto

Foruden C-vitamin indeholder peberfrugter A-vitamin (betacaroten), E-vitamin og de såkaldte flavonoider, en gruppe plantestoffer, der virker kraftigt antioxidante. Flavonoiderne er de stoffer, der giver planterne farve og duft – og beskytter dem mod sygdomme og skadedyr.

Peberfrugtpesto

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vand
  • 50 g mandler
  • 2 spsk neutral kokosolie til stegning
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk revet parmasan
  • 1 tsk paprika
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl og rens peberfrugterne og skær dem i grove stykker.
  2. Hæld lidt olie i en gryde og steg peberfrugterne i 5 minutter.
  3. Tilsæt mandler, hvidløg og paprika og lad massen riste sammen i et lille minutstid.
  4. Tilsæt vand og eddike.
  5. Læg låg på gryden og lad det simre ved svag varme i ca. 10 minutter.
  6. Blend pestoen med revet parmasan og krydr med salt og peber.

Hæld pestoen i et glas med låg og stil den på køl. Server med brød, pasta eller kylling.