Vasker du op i hånden? Vær opmærksom på visse mærker, som kan være fyldt med giftige ingredienser, der er skadelige for vores krop

Palmolive er et sådant mærke, du aldrig bør bruge, og som er ejet af Colgate. I 2015 udgjorde Palmolives salg på verdensplan 16 mia. US dollars. Selvom Dawn er det bedst sælgende opvaskemiddel i USA, er Palmolive i top 5 over hele verden, hvilket betyder, at mange af os har været eller er udsat for deres giftige ingredienser.

1. Silikatsalte

Anvendes i deres Eco linje til pH kontrol, og denne ingrediens kan forårsage åndedrætsskader og skade på lungerne. Eksponering for hud og øjne kan forårsage alvorlig rødme og kløe, og ved øjenkontakt kan det muligvis forårsager øjenvævskader.

2. Formaldehyd

Et kendt kræftfremkaldende middel, der også påvirker åndedræts- og organsystemet. Mens små mængder anses for sikre af FDA, kan kontinuerlig og overdreven eksponering føre til kræft. Det er heller ikke værd at risikere i små mængder. Selvom spormængder kan findes i deres konserveringsmidler, har Palmolive lovet helt at fjerne det fra deres produkter inden udgangen af 2017.

3. Svovlsyre

Store mængder er kræftfremkaldende. (Hvor meget opvaskemiddel har du været udsat for gennem årene?) Det kan også føre til åndedrætseffekter, allergier og hudirritation.

4. Dufte

Specifike pentasodiumpentetat undersøgelser har fundet, at det kan være skadeligt og irriterende for huden, men yderligere tests er nødvendige. Der er imidlertid ikke tilstrækkeligt nok bevis for at understøtte sikkerheden ved dets anvendelse.

5. Ammoniumsulfat

Farlig ved hud- og øjenkontakt; kan beskadige synet, hvis det ikke skylles ordentligt ud. Det er blevet undersøgt hos kaniner og fundet, at indånding forårsagede, at deres åndedrætsrytme blev uregelmæssig og til sidst førte til hjertestop. Selvom mængden var minimal, beskadigede det også DNA.

At vaske din service bør ikke være en åben invitation til at blive udsat for skadelige kemikalier. Vær opmærksom på hvad der er i dine opvaskemidler i fremtiden og vælg istedet mærker med en gennemskuelig varebetegnelse .

Kilder:

http://www.goodguide.com/products?category_id=172613-dishwashing&sort=overall_rating

http://www.colgate.com/us/en/annual-reports/2015/financial/

Forfatter: Redaktionen på ecolove