Bageren Lennart Ribers som er ejeren af Nordisk Brødhus i Rantzausgade vil nu åbne et økologisk supermarked med netto-priser. Bageren har haft stor succes med sit brødhus som har hjulpet ham med at igangsætte sit nye projekt – et økologisk supermarked med discountpriser. Drømmen er at supermarkedet i sidste ende skal vokse sig stort til en kæde.

Det er bageren og ejeren af Nordisk Brødhus, Lennart Ribers som står bag det nye billige supermarked, som kun har økologi på sine hylder. Indkomsten fra sit brødhus har hjulpet ham igang med sit nye projekt og inspirationen har han fået fra nabolandene, skriver berlingske.dk

‘Danmark er jo et uland, når det gælder økologi. Vi er så langt bagefter. Bare se, hvad man kan få i Sverige eller i Berlin. Det er det, jeg gerne vil lave her,’ siger han.

Supermarkedet kommer til at sælge brød fra Nordisk Brødhus, brød som folk normalt står i kø for at få fat i. Men der vil også blive solgt lam fra Vadehavet, tørvarer, mælk, toiletpapir, tamponer og grøntsager fra Lennarts Ribers ven Heiner, som er kendt for sine flotte spidskål og hokkaido.

Supermarkedet vil blive døbt SpiGod, som er en forkortelse for Spist Godt. Lennart Ribers faldt over navnet fordi det er kort og klinger med de tyske supermarkeders navne.

Alle skal have råd til økologi

Lennart Ribers drøm om et økologisk supermarked er blandt andet, at folk der normalt ikke har råd til økologi nu vil få det. Han mener nemlig at økologi er sat op på en piedestal, hvor det ikke hører hjemme. Og hvis folk køber mere økologi, så vænnes børn også automatisk til at købe det.

‘Jeg vil gerne have, at folk, der ikke rigtigt har råd til at købe økologi, nu får råd til det. Hvis deres børn vænner sig til, at økologi er noget, man bare køber, kommer de jo også til at købe det. Så sker der noget. Men lige nu bliver økologiske varer tit sat op på en piedestal, hvor ingenting hører hjemme. Det er bare fødevarer. Det behøver ikke at blive solgt med en enormt lang historie om 500 generationer. Hvis det ikke kan sælge sig selv uden så meget snak, er det ikke noget for os. Det her skal ikke ligne en specialbutik og være alt for fint. Her bliver ingen stråkurve, men nogle stålhylder fra en gammel Spar-købmand. Nede på de grimme lysefliser skal der være køl og frost,’ fortæller Lennart Ribers.

Derudover ønsker han også at sælge vin og øl. I de gamle palleholdere vil man kunne vælge løs af grøntsagser, og langs vinduerne skal man kunne nyde dagens take-away ret i ro og mag.

Derudover er der en bestemt disk hvor man kan købe brød og kaffe. Han håber på, at kunne finde noget mejeri-udstyr, så han også selv en dag kan begynde at lave hjemmelavet yoghurt. Lennart Ribers får især sine varer fra Skåne, hvor det trods alt er lidt nemmere at finde økologi uden en alt for lang transport.

‘Vi har ikke så høj en avance, som man måske har andre steder, og vi har fået gode aftaler med leverandører, som også gerne vil være med, hvis det, som det er planen, lykkes os at lave så god en forretning, at vi kan lave flere supermarkeder. Det bliver ikke mig, der skal rejse rundt i landet, men jeg gad godt at være med i en bølge, der viser, at økologi ikke behøver at være så svært og dyrt,’ siger han.

kilde:

http://www.b.dk/mad/oekologi-til-nettopriser

Billede:

http://www.okologi.dk/nyheder-fra-oekologi-og-erhverv/2014/okt/44-14-noerrebro-bager-aabner-spigod.aspx