En ny byudvikling i Dubai indfører vertikalt landbrug, der bruger 90 procent mindre vand end traditionelle landbrugsmetoder

I Dubai importeres op til 80 procent af grøntsagerne fra andre lande. Dette forsøger Badia Farms at ændre. De fleste af de produkter der anvendes i Dubai, skal flyves ind fra andre lande og den gennemsnitlige distance er på lidt over 4.500 km.

Dette bidrager ikke kun til det stigende CO2-udslip verden oplever i disse tider, men det betyder også at produktets friskhed er kompromitteret. For at løse dette problem i området, har Badia Farms introduceret hydroponiske landbrugsteknikker.

Hydroponics er en metode til dyrkning af planter indendørs uden brug af jord. Planterne dyrkes i stedet i beholdere sammen med en næringsblanding, designet til at maksimere vækst og kvalitet. Da hver enkelt plante får ensartet mikro-masser af næringsstoffer, kan alle planter placeres i ensartet bakker. Herefter stables de i op til tyve niveauer; dermed navnet ‘vertikal farming’.

Dyrkes i ensartet bakker
Dyrkes i ensartet bakker

De vertikale farme udsættes for højt kontrollerede vandingssystemer og lys. LED belysning giver solenergi, som der kræves til væksten af planterne. Dette maksimerer igen processen ved at sikre, at der ikke er nogen overskyet dage, som normalt ville kunne forsinke væksten. De tæt overvågede planter vælges derefter efter smag, og leveres direkte til restauranterne og giver langt friskere råvarer.

Det er skadeligt og dyrt for miljøet, når produkter skal transporteres, men når vi spiser miljørigtigt, ved at købe lokale økologiske råvarer, gør vi en forskel. Dette er netop det Badia Farms gør, samtidig med Deres metode bruger 90 procent mindre vand end traditionelt landbrug og bruger meget mindre plads.

De producerede planter omfatter bl.a. kål, karse og sennep. Desuden er planten GMO-fri og pesticidfri, og leveres samme dag de bliver plukket til restauranterne, der sikre en høj kvalitet af råvarerne.

Kile: www.badiafarms.com
Kontakt: [email protected]

Forfatter: Redaktionen på ecolove