Et innovativt design fra den hollandske virksomhed Waterstudio kan revolutionere, hvordan vi producerer elektricitet fra havet

Waterstudio, en hollandsk virksomhed med fokus på vandbaseret byplanlægning og forskning, har udviklet en innovativ flydende plantevæg kaldet Parthenon – opkaldt efter det græske tempel til ære for gudinden Athene.

Plantevægge er naturligvis ikke noget nyt, men Parthenon er unikt i sit design. I stedet for at være én solid plantevæg, består Parthenon af rækker med cirka 1 meter kolonner, der langsomt roterer i begge retninger, som vandet passerer gennem dem.

Der er et par vigtige fordele ved dette. For det første er det mere modstandsdygtigt end én solid væg, fordi søjlerne tillader en vis fleksibilitet uden at reducere dens effektivitet til beskyttelse af havnen. Kolonnerne er fyldt med vand, og hele platformen er også forankret til havbunden, hvilket betyder at toppen af ​​den har flere anvendelser – som f.eks. En attraktiv boulevard, havneforlængelse eller et bymiljø.

seawall
seawall

For det andet er Parthenon i stand til at konvertere bølgekraften til elektrisk energi, som derefter opbevares i en kasse indbygget i platformen. Hvis du kunne forestille dig, at Parthenon løber langs Themsen eller Hudson-floden, kan den resulterende elektricitet, der genereres fra væggen, være betydelig, da vi fortsætter med at stræbe efter en grønnere fremtid.

Kilde: www.waterstudio.nl
Kontakt: www.waterstudio.nl/contact

Forfatter: Redaktionen på ecolove