Netto lancere en ny økologisk kylling opdrættet efter anbefalinger om dyrevelfærd fra Dyrenes Beskyttelse

Limfjordskyllingerne i Netto er en regulær økologisk velfærdskylling, oplyser Brian Seemann, der er landedirektør i Netto.

Netto´s kunder kan nu købe kyllinger fra opdræt efter dyrevelfærdsanbefalinger fra Dyrenes Beskyttelse.

“Hos Netto har vi en klar vision om et mere økologisk Danmark, og at alle skal ha’ råd til økologi. Vores nye Limfjords kyllinger er både danske, økologiske og ikke mindst anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Økologiske varer er produceret med respekt for naturen og for dyrene. Vi vil gerne bevise, at man kan få økologi til en god pris, hvor både producenter og forbrugere føler, at de har gjort en god handel,” siger Brian Seemann.

Netto´s salg af økologi er størst

Med Netto´s egen ØGO-serie, som netop har introduceret 150 økologiske nye varer, er Netto den kæde, der sælger absolut flest, og samtidig de billigste, økologiske varer til danske forbrugere.

“Vi ved, at kunderne ønsker økologi og fødevarer, der har dyrevelfærd for øje. Eksempelvis har vores mest solgte kylling længe været Løgismoses velfærdskylling, der vokser naturligt og langsomt udenfor med ubegrænset plads i skovene ved foden af Pyrenæerne. Derfor tror vi, at den nye Limfjords kylling bliver et hit, fordi den favner mange af de facetter, forbrugerne prioriterer, når de handler”, uddyber Brian Seemann.

Dyrenes Beskyttelse anbefaler de nye kyllinger

De nye Limfjords kyllinger er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, og hele produktionen i Nordjylland er kendetegnet ved høj dyrevelfærd.

Således skal de økologiske kyllinger allerhøjst transporteres 25 minutter for at nå et helt nyopført slagteri, hvilket minimerer stresspåvirkningen af kyllingerne. Og selve bedøvelsen af kyllingerne sker på den mest humane måde, som hidtil er set herhjemme.

“Vi er meget stolte af vores nye kylling, som vokser op under de allerbedste betingelser,” siger Anders Laursen, administrerende direktør hos leverandøren, Limfjords kylling.

Han er overbevist om, at danske forbrugere gerne vil spendere lidt ekstra på at sikre ordentlig dyrevelfærd, når de vælger mad til middagsbordet.

“Derfor giver vi nu forbrugerne endnu flere valgmuligheder med Limfjords kyllingen, som ikke kun er af højeste kvalitet, men også opdrættet med dyrevelfærd for øje helt fra begyndelsen,” udtaler han.

Dyrevelfærd skaber glæde

Siden Dyrenes Beskyttelse lancerede sit kyllinge manifest i efteråret 2015 har foreningen arbejdet målrettet på, at udbuddet af velfærdskyllinger øges i butikkernes kølediske.

At de danske forbruger køber fødevarer med god dyrevelfærd, er til stor glæde hos Dyrenes Beskyttelse, da dette betyder at flere og flere fødevarer i fremtiden vil blive produceret med høj dyrevelfærd

“Forbrugernes fokus på dyrevelfærd er hastigt stigende, og vi er rigtig glade for, at en landsdækkende kæde som Netto er med helt i front af denne udvikling”, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Forfatter: Redaktionen på ecolove