naanbrød

Naanbrød er flade indiske brød af hvedemel, der traditionelt bages i en tandoori-ovn . Da brødene bages på ovnens vægge, får de en ujævn, aflang facon. Her har jeg brugt en dyb pande.

Naanbrød kan nydes sammen med den indiske ret Dhal 

Naanbrød

  5 stk

  15 minutter

Ingredienser:

  • 300 g hvedemel
  • 1 håndfuld hakket persille, eller anden krydderurt efter smag (kan undlades)
  • 2 -3 fed hvidløg ( kan undlades)
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vand
  • dl skyr eller græsk yoghurt
  • smagsneutral kokosolie til stegning

Fremgangsmåde:

  • Hvidløg presses og persille hakkes.
  • Brug evt. en røremaskine til at ælte det hele sammen i 5 minutter.
  • Tag dejen op og ælt den i 1 minut med hænderne og del den i 5 stykker.
  • Drys 1 spsk mel på bordet og brug en kagerulle til at rulle stykkerne tyndt ud.
  • Opvarm rigeligt olie på høj varme i en dyb pande eller stor gryde – steg dem enkeltvis.
  • De skal ca have 1 minut på hver side. De skal være lyse i overflade inden de vendes.
  • Læg dem på et stykke køkkenrulle for at dryppe af.