Et bakteriedrevet mikrobatteri er udviklet, som forbliver inaktivt, indtil det er aktiveret af spyt

Forskere ved Binghamton University, i New York har udviklet det næste trin i mikrobielle brændselsceller: et batteri der aktiveres med spyt, og som kan bruges under ekstreme forhold, hvor normale batterier ikke fungerer.

I de sidste fem år har Binghamton University Electrical and Computer Sciences, Assistant Professor Seokheun Choi fokuseret på at udvikle mikrokilder, til brug i ressourcebegrænsede regioner til POC-diagnostiske biosensorer; Han har skabt flere papirbaserede bakteriedrevne batterier.

“On-demand mikro-strømgenerering er specielt nødvendig for diagnostiske applikationer i udviklingslandene,” udtaler Choi. “Typisk kræver disse applikationer kun flere titus mikrobølgeffekt i flere minutter, men kommercielle batterier eller andre teknologier til energihøst er for dyre og overkvalificerede, og udgør samtidig en miljøforurening.” fortsætter han

Choi har sammen med forskningsassistent Maedeh Mohammadifar skabt et højtydende, papirbaseret, bakteriedrevet batteri ved at opbygge mikrobielle brændselsceller med inaktive frysetørrede exoelektrogenceller, der genererer strøm inden for få minutter efter at spyt er tilsat.

“Batteriet har konkurrencedygtige fordele i forhold til andre konventionelle strømløsninger, fordi den biologiske væske til efterspørgsel på batterier er let tilgængelig, selv i de mest ressourcebegrænsede indstillinger, og frysetørringsteknologien muliggør langvarig opbevaring af celler uden nedbrydning eller Denaturering “, skriver forskerne.

Choi fokuserer på at forbedre batterens strømtæthed, så flere applikationer kan blive drevet.

“Nu er strømtætheden omkring et par mikrowatts per cm. Selv om 16 mikrobielle brændselsceller, der er forbundet i en serie på et enkelt ark papir, genererede den ønskede værdier for elektrisk strøm og spænding til at drive en lysdiode (LED) er kraftforbedringer nødvendige til andre elektroniske applikationer, der kræver hundredvis af milliwatts af energi, ” udtaler Choi.

Kilde:www.sciencedaily.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove