mexicansk blomkåls ris

Denne mexicanske risret får en sund, lav-carb makeover i denne opskrift, hvor de hvide ris udskiftes med ristet blomkål. Kogt sammen med andre smagfulde ingredienser som tomater, jalapeño og koriander, giver det den en skøn smag.

Mexicansk blomkålsris

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 4 kopper små blomkålbukketter
  • 3 spsk avocado oil
  • ½ kop hakkede løg
  • 1 medium jalapeño peber, finhakket el 1/2 fra glas
  • ¼ kop ikke saltet tomatsauce
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk himalayan salt
  • Hakkede friske koriander til servering
  • Lime både til servering

Fremgangsmåde

  1. Blend blomkål i en fødevareprocessor, indtil de er opdelt i risstykker.
  2. Varm olie i en stor stegepande over medium høj varme.
  3. Tilsæt løg og jalapeño; kog, omrør, indtil det er blødgjort og begynder at brune, 2 til 5 minutter.
  4. Tilsæt blomkål, tomater, spidskommen og salt; Fortsæt med at koge, omrør, indtil blomkålen er blød, 4 til 5 minutter mere.
  5. Servere med koriander, hvis det ønskes, og server med lime både.