Mattar paneer med tofu

Mattar paneer eller mutter paneer, er en indisk vegetarret, der kombinerer paneer, som er en form for blød ost, og grønne ærter i en rig, tyk karry

Mattar paneer med tofu

 4 personer

30 minutter & 2 timers iblødsætning

 

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser

Cashew cremen:

  • 1/2 kop gennemblødte cashewnødder (blød i mindst 2-3 timer)
  • 1/4 kop vand

Løg pastaen:

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg groft hakket
  • 3 fed hvidløg hakket
  • 2 tsk revet ingefær
  • 1/2 tsk chili flager
  • Vand, hvis det er nødvendigt.

Karry:

  • 2 tsk olivenolie
  • Stødt kryddernellike
  • 1 stok kanel
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk chili flager
  • 1/2 tsk bukkehorn
  • 2 kopper cherrytomater halveret
  • 1 1/2 kopper vand
  • 3 kopper frosne ærter
  • 1 pakke fast tofu, i tern
  • 1 tsk havsalt
  • Håndfuld frisk koriander

Fremgangsmåde

Cashew cremen:

  1. Tilføj cashewnødder og vand til en blender eller mini chopper og blitz indtil du får en glat pasta.

Løg pastaen:

  1. Tilsæt olien til en stegepande og tilsæt løgene. Kog på medium varme, 8-9 minutter indtil løgene er bløde og let brunet.
  2. Tilsæt hvidløg, ingefær og chili flager. Kog i endnu et minut.
    Fjern fra varmen.
  3. Hæld blandingen i en blender og blitz til en fed pasta.

Karry:

  1. Tilsæt krydderierne til en stor gryde med olien og kog den på mellemlang varme i et par minutter for at frigøre olierne.
  2. Tilsæt i hvidløgspastaen og kog i 4 – 5 minutter.
  3. Kom tomaterne i en mini chopper eller blender og puls, indtil du får tomatjuice
  4. Tilsæt tomatjuicen til panden sammen med vandet og kog i 10 minutter.
  5. Til sidst tilsæt cashew cremen, ærter og tofu. Rør for at kombinere og koge i 10 minutter.
  6. Krydr godt.
  7. Top med koriander
  8. Fantastisk med basmati ris og fladbrød