Dagens opskrift, Opskrifter, Salat & Suppe, Veganer, Vegetar

Linsesuppe

Linsesuppe

Når man er vegetar, er det vigtigt at få protein, der indeholder de essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan danne.

Og eftersom kød og fisk er udelukket, er det vigtigt at få aminosyrerne gennem anden mad. Her er linser en glimrende kilde. Men kun få tænker på, at linser indeholder næsten dobbelt så mange kulhydrater som protein pr. 100 g. For eksempel indeholder grønne linser i alt 353 kalorier / 1477 KJ per 100 gram.

LÆS OGSÅ:  Vegansk risalamande

4 personer – Tilberedningstid 45 minutter

Ingredienser:

  • 300 g. grønne linser
  • 9 dl. grøntsagsbouillon
  • 4 store kartofler gerne søde kartofler
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 løg
  • 3 tomater

Fremgangsmåde:

  1. Start med at skylle linserne, og kom dem i en gryde med boullion.
  2. Bring linserne og grøntsagsbouillon i kog og lad dem simre i 25 – 35 minutter under låg eller til linserne er kogte og bløde.
  3. Efter 10 minutter tilsættes kartoflerne som er skåret i mindre tern, -de må ikke blive udkogte.
  4. Sautere løg, peberfrugt samt tomater som er skåret i både på en pande i ca 10  minutter til de er gyldne. Herefter blendes de og hældes over i gryden.
  5. Lad suppen simre i yderligere 10 minutter.
LÆS OGSÅ:  Danmarks eksport af økologi sætter ny rekord

 

Forrige artikelNæste artikel

Skriv et svar