Lammeculotte med gedeost og æbler

Køb økologisk lammekød og vær med til at sikre bedre dyrevelfærd. Får skal have adgang til græsarealer fra 15. april til 1. november, når vejrforholdene og dyrenes fysik tillader det. Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. I stalden må de kun bindes kortvarigt.

Lammeculotte med gedeost og æbler

 4 personer

 40 minutter

Ingredienser

  • 600 g lammeculotte 
  • 4 bage kartofler halveret
  • 400 g rosenkål
  • 4 fed hvidløg
  • 2 knivspids salt og peber efter smag
  • 4 stk æbler, fx Elstar
  • 1 spsk olivenolie
  • 8 skiver Gedeost
  • 8 kvist Rosmarin
  • 4 tsk Akaciehonning
  • 2 citron
  • Persille

Fremgangsmåde

  1. Lammeculotten krydres med salt og peber og lægges i et smurt ovnfast fad.
  2. Brunes i ovnen ved 250 grader i ca. 5 minutter.
  3. Læg de halveret kartofler samt rosenkål og hvidløg ved. Drys med salt og peber
  4. Steg den færdig ved 180 grader i ca. 15 minutter. Tiden afhænger af, om kødet skal være rosa eller gennemstegt samt af størrelsen på lammeculotterne. Brug eventuelt et stegetermometer der skal vise 60-65 grader. Lad stegen hvile i 5-10 minutter.
  5. Æblerne halveres, lægges i et smurt ovnfast fad og pensles med olie.
  6. En skive gedeost lægges på hvert halve æble sammen med en kvist rosmarin og friskkværnet peber.
  7. Honningen dryppes over, og fadet sættes i ovnen ved 180 grader i 30-35 minutter
  8. Lammeculotten skæres i skiver og serveres med ovnkartofler, de halve æbler samt rosenkål med hvidløg, persille og citron.