Lam med couscous aubergine og abrikos

Køb økologisk lammekød og vær med til at sikre bedre dyrevelfærd. Får skal have adgang til græsarealer fra 15. april til 1. november, når vejrforholdene og dyrenes fysik tillader det. Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. I stalden må de kun bindes kortvarigt.

Lam med couscous aubergine og abrikos

  2 personer

 45 minutter

Ingredienser

  • 1 lammeryg
  • 200 g hakkede løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • 1 aubergine i tern
  • 100 g hakkede abrikoser
  • ½-1 chili hakket
  • Lidt olivenolie
  • Fintrevet skal af 1 citron
  • Saften af 1 citron
  • Lidt kokosolie til stegning
  • Lidt olivenolie
  • Salt & peber
  • 125 g couscous
  • 2 dl kogende vand

Fremgangsmåde

  1. Forevarm en stor gryde med lidt kokosolie og rids fedtet på lammeryggen og brun den grundigt. Den skal være godt brunet på begge sider.
  2. Kom hvidløg, løg og abrikoser ved og lad det stege ca. 5 minutter, til løgene er klare. Kom aubergine og peberfrugt i og evt. lidt mere kokosolie og lad det stege kort. Tilsæt en smule vand (1-2 dl) og lad lammeryggen simre under låg i ca. 20 minutter. Smag til med citronskal og chili og rigeligt salt og peber.
  3. Imens kommes couscous i en skål og overhældes med kogende vand. Dæk skålen godt til og lad den trække i 5-8 minutter. Rør i den med en gaffel og smag den til med salt, lidt olivenolie og citronsaft.
  4. Skær lammet fra af benet og skær det i skiver eller mindre stykker (eller del det i to stykker, så kan man selv fedte med det)
  5. Servér straks lam med couscous og de dejlige grøntsager.