Laks m. ristede fennikel

Fisk kan have det røde økologimærke, MSC- eller ASC-mærket. Fisk indeholder sunde fiskeolier og vitaminer, men konventionelt fiskeri har konsekvenser for miljøet, din sundhed og fiskenes dyrevelfærd. Overforbrug af antibiotika hos konventionelt opdrættede fisk kan forurene vandmiljøet og gøre bakterier antibiotikaresistente, og der kan være rester af sprøjtemidler i fiskenes foder. Konventionelle, vilde fisk kan blive overfisket, så bestande bliver truet eller uddør. Vil du træffe et mere bæredygtigt valg, skal du kigge efter 3 mærker, når du køber fisk.

Disse mærkerne stiller blandt andet krav til fiskenes levevilkår og miljøet. Her får du hjælp til at kende forskel på mærkerne.

Laks m. ristede fennikel

 4 personer

  1 time

Ingredienser

  • 4 x 120 g. vild laksefileter fra bæredygtigt opdræt el. økologisk
  • 600 g. nye kartofler
  • 1 stor fennikel
  • 1 bundt frisk bred bladet persille
  • Lidt mynteblade
  • 1 håndfuld frisk parmesan
  • 2 fed hvidløg
  • Frisk peber
  • 15 g. smør
  • Lidt oliven olie
  • 1 citron

Fremgangsmåde

  1. Forvarm oven til 200°C ( varmluft )
  2. Kartofler og fennikel skæres i både og blanchere i let saltet vand i 6 minutter.
  3. Læg dem over i et ildfast fad og drys let med salt, peber, hakket hvidløg og hakket persille.
  4. Kom fadet i ovnen i 30 min.
  5. Når de 30 min. er gået kommer du parmesan over og lægger laksefilterne med skindsiden op over retten.
  6. Steg videre i oven i 15 min.