På verdensplan produceres der omkring 400 millioner tons plastikaffald hvert år. Plast har infiltreret nogle af planetens mest afsidesliggende og uberørte områder. På verdensplan bliver der solgt 600 milliarder to-go kopper og dermed milliarder af plastiklåg.

Dette fik Lars Bendix fra Randers til at opfinde en bæredygtig løsning, hvor han samtidig fik gennemtænkt en mere brugervenlig løsning, så man ikke brænder sig på kaffen gennem det lille hul i det klassiske  plastiklåg, og samtidig gør hullerne i låget at kaffen nedkøles cirka halvanden grad for hvert pust.

  • Liplid låget, er plastfrit, lavet af træflis, som består af 24 procent færre materialer end almindelige plastiklåg.

Den 64-årige erhvervsmand og arkitekt har vakt interesse verden over med sin nye opfindelse, som han har sikret sig patent på i USA, Europa, Japan og mange andre lande.

Lars Bendix der driver virksomheden Danish Coffee. har brugt ni millioner kroner på patenter og designbeskyttelse, og teamet bag har store forventninger til projektet.

Fra ide til virkelighed

Produktionen i Kina er endelig i gang efter flere års forberedelse, og ifølge Lars Bendix vil de første “lipid” låg lande på forbrugernes kaffekrus senere i år rundt om i verden. Til at starte med har 89 internationale grossister og kæder allerede vist interesse for “lipid”.

Kilder: Dr

Forfatter: Redaktionen på ecolove

Foto: Tv2 Østjylland