Kylling med tandoori, ingefær & mynteyoghurt

Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Kylling med tandoori, ingefær & mynteyoghurt

 4 personer

 45 minutter

Ingredienser

Kylling:

  • 700 g kyllingebryst med skind & ben
  • 1-1½ spsk tandoori-krydderi
  • Salt & peber
  • 1 spsk neutral kokosolie

Salat med granatæble:

  • 1 skrællet, udkernet agurk
  • 1 rødløg
  • 100 g granatæblekerner
  • 1 tsk olivenolie

Ingefær- og mynteyoghurt:

  • 1 bæger græsk yoghurt 5%
  • 1 spsk reven ingefær
  • 2 spsk hakket mynte
  • 300 g fuldkornsspeltbrød

Fremgangsmåde

  1. Forevarm ovnen på 225°.
  2. Skær kyllingekødet i mindre stykker, gnid det med olie, tandoori-krydderi samt salt og peber. Læg det på en plade med bagepapir, og bag det gyldent i 15-20 minutter.
  3. Snit ingredienserne til salaten groft, bland dem med granatæblekerner, og smag godt til med olivenolie, salt og peber.
  4. Rør og smag yoghurten til med ingefær, mynte samt salt og peber.
  5. Server kyllingen med salat og ingefær- og mynteyoghurt samt brød.