Kylling med spinat Indian stil

Køb økologisk kylling for at sikre dyrevelfærd og mindske indtaget af kedelig kemi. Økologi er en landbrugs- og fødevareproduktion, hvor man tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I økologi er der meget fokus på, at dyrene kan udføre deres foretrukne naturlige adfærd, og at dyrene har adgang til motion i det fri.

Kylling med spinat Indian stil

 4 personer

  1 time

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 1-2 spsk Garam Masala krydderi
  • Tandorii krydderi
  • 100g mandler
  • 50 g rosiner
  • 1 pakke frossen økologisk spinat
  • Salt, peber, frisk mynte, hel kanel, hele kardemomme kapsler
  • 1 spsk. jomfrukokosolie og ekstra jomfruolivenolie
  • 1-2 dl. Acido eller fåreyogurt
  • 4 dl. Brune ris
  • 8 dl. Vand
  • 1 spsk. gurkemeje

Fremgangsmåde

  1. Kyllingen dækkes med Garam Masala krydderi blandet op med jomfruolivenolie
  2. Læg kyllingen derefter i et ovnfast fad eller stegeso og bag den i ovnen ved ca. 200 grader i ca. 1 time.
  3. Brune ris skylles grundigt og koges ca. 45 minutter i vand. Der skal dobbelt så meget vand som ris til. Tilsæt 1 spsk. gurkemeje, så får risene en smuk gul farve.
  4. Spinaten optøes og svitses med lidt Tandorii krydderi, hel kanel og hele kardemomme kapsler, du lige flækker og svitser i jomfrukokosolie på panden. Tilsæt hakkede mandler, rosiner og spinat, salt og peber.
  5. Bland nogle af risene i og pynt med frisk hakket mynte.
  6. Retten tilsættes 1-2 dl. Acido eller fåreyogurt

Tip: kan serveres sammen med timianbagte gulerødder, og en lækker råkostsalat.