Et team af researchers fra Iowa State University, har designet et træ der kan genererer elektricitet når dens blade bevæger sig i vinden.

Som et supplement til de store vindmølleprojekter, har Iowa State University forskning´s team, designet et elproducerende træ, der kan producere nok strøm til husholdningsapparaterne i hjemmet.

Michael McCloskey, lektor i genetik, udvikling og cellebiologi som er den ledende forsker bag designet af enheden, udtaler at konceptet ikke vil erstatte vindmøller, men teknologien kan blive et nichemarked for små og visuelt diskret maskiner, der udnytter vindens kræfter til at generere energi

Som inspiration til projektet har forskerne, ladet sig inspirere af mobilmaster ​​i Las Vegas camoufleret som træer. Ved at bruge tynde plastik blade modelleret som Cottonwood tree blade. Små strimler af specialiserede plast inde i bladstilkene frigiver en elektrisk ladning, når det svajer i vinden.

Sådanne fremgangsmåder er kendt som piezoelektriske effekt. Cottonwood blade blev modelleret, fordi deres fladtrykte bladstilke svinger i et regelmæssigt mønster, der optimerer energiproduktion ved hjælp af fleksible piezoelektriske strimler.

Selvom træet i deres laboratorium er meget lille, forestiller forskerne at en meget større model der indeholder titusinder af blade, vil kunne være brugbart for folk, der ønsker en mindre mængde vedvarende energi.

Der er stadig en del arbejde på prototypen førend den kan blive sat i produktion.

Forfatter: Redaktionen på ecolove