koldskål

Koldskål en opskrift som min farmor lærte mig at lave og opskriften er skøn og luftig, med et straf af vanilje og citron. Kærnemælkskoldskål  som retten også hedder opstod, da kærnemælk blev almindelig i Danmark i starten af 1900-tallet, I dag er det stadigvæk en herlig spise om sommeren.

Koldskål

  4 personer

  15 minutter samt 1 time på køl

Ingredienser

  • 1 liter kærnemælk
  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk. rørsukker / 2-3 spsk. kokossukker
  • 2 spsk citronsaft
  • Revet skal fra 1/2 citron
  • 1/2 stang vanilje
  • Kammerjunker

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en cremet æggesnaps i en stor skål.
  2. Kom kærnemælken i lidt ad gangen og smag til med revet citron og citron saft.
  3. Servers med hjemmelavet kammerjunker og jordbær.