Kokos karrysuppe

Med alle disse anti-inflammatoriske krydderier, vil denne helbredende suppe varme dig op indefra og ud. Tilføjelsen af grønkål til den traditionelle kombination af kokos og karry giver denne klassiske suppe et moderne og sund twist. Hertil kan du servere brune ris, jasmin ris eller quinoa.

Kokos karrysuppe

 4 personer

 45 minutter

Ingredienser

  • 1 spsk kokosolie
  • 1 mellemstort løg, hakkede
  • 1-2 spsk karry pasta
  • 1 spsk frisk ingefær, revet
  • 1 spsk frisk gurkemeje, revet (1 tsk tørret)
  • 1-2 fed hvidløg, hakket
  • knivspids cayennepeber
  • 2 tsk havsalt
  • 4 gulerødder
  • 2 stilke selleri
  • 2 kopper blomkål (broccoli vil også fungere fint)
  • 1 sød kartoffel, i tern
  • 4 kopper vegetabilsk bouillon
  • 1 dåse kokosmælk (fuld fedt)
  • ½ kop tomater, skåret i tern
  • ¼ kop koriander, hakkede
  • 1 ½ kop kikærter
  • 1 medium hoved grønkål, stilke fjernes og hakkes grovt
  • Salt & peber
  • Saft af 1 lime
  • Koriander til pynt

Fremgangsmåde

  1. I en stor ovnfast gryde sauter løg indtil blødgjort.
  2. Tilføj herefter karry, ingefær, hvidløg, gurkemeje, havsalt og knivspids cayenne.
  3. Kog i et minut.
  4. Tilføj gulerødder, selleri, blomkål, og søde kartofler og kog i 5 minutter, indtil blødgjort.
  5. Kom koriander og kikærter i.
  6. Tilføj bouillon og kokosmælk og bring i kog. Det bør dække de grøntsager som er i suppen.
  7. Bring til en simre og dæk til i ca. 25-30 minutter, eller indtil alle grøntsager kan gennembores med en gaffel.
  8. Sluk for varmen og tilsæt tomater og grønkål.
  9. Dæk i 2-3 minutter.
  10. Bland med en ske for at distribuere jævnt. Pres saften af en lime i gryden og smag til med yderligere krydderier og salt & peber. Serveres varm med ekstra lime skiver og koriander.