Kalveschnitzler & spicy tilbehør

Alt økologisk kvæg kommer på græs fra den 15. april til den 1. november.

Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. Det afhænger dog af, om vejrforholdene og dyrenes fysiske kondition tillader det. Syge kreaturer kan i perioder opholde sig på stald. Når dyrene er ude, skal der være adgang til læ og skygge. For ikke-økologiske køer er der ingen krav, og kun ca. 16 % af dem kommer på græs.

Kilde: Økologisk Landsforening

Kalveschnitzler & spicy tilbehør

 4 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 4 kalveschnitzler a ca. 150 g
  • 2 tsk olivenolie
  • Salt, peber
  • Frisk rosmarin

Bagte gulerødder: 

  • 700-800 g gulerødder
  • 2 tsk olie
  • 2 tsk honning
  • 1 spsk groftreven appelsinskal + saft
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk fennikelfrø

Dip-sauce: 

  • 1,5 dl fraiche 6%
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 tsk honning
  • 1 håndfuld hakket dild & persille
  • 200 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde

  1. Lad gulerødderne være hele, de store skæres halvt igennem.
  2. Gulerødderne vendes med olie, honning, krydderier, appelsinskal og lidt -saft.
  3. Bred dem ud på en plade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200° varmluft i 15-20 minutter, til de er møre, men stadig har bid.
  4. Gnid kødet med olie, salt, peber og rosmarin, og grill det i 2-3 minutter på hver side.
  5. Rør og smag fraichen til med hvidløg, honning samt salt, peber og kryddergrønt.
  6. Dip-saucen serves til kødet med gulerødderne og lidt ristet rugbrød.