Disse boliger indeholder cirka otte ton plastaffald, og er designet til at være en billig løsning på boliger for mange mennesker i Afrika syd for Sahara

Ifølge en rapport fra Leeds University anslår de at 1,3 milliard ton plast ender i miljøet inden 2040, medmindre der træffes væsentlige beslutninger om at handle på problemet. I betragtning af mængden af affald overalt i verden kan plast give en helt ny materiel ressource at bruge.

Et partnerskab mellem FN-Habitat (De Forenede Nationers program for bæredygtig byudvikling), arkitekt Julien de Smedt og den norske startup Othalo, er der blevet designet en række modulære huse, der hovedsageligt er fremstillet af genbrugsplast. Med Smedt og Othalos genbrugsmetode kunne millioner eller endda milliarder af huse blive bygget, og samtidig mindske belastningen af plast i miljøet.

De 60 kvadratmeter store Othalo-huse bruger et patenteret system til hovedstrukturen, og indeholder cirka otte ton plastaffald, hvoraf det meste indsamles fra nær byggepladserne.

Boligerne er designet til at være en billig løsning i Afrika syd for Sahara, og designerne håber på sigt at kunne bygge mobile temperaturstyrede opbevaringsenheder til mad, medicin samt mindre boliger til flytninge samt større modulære bygninger som skoler og hospitaler. De håber at systemet vil tillade millioner af tons plastaffald at blive nyttigt byggemateriale.

Vi mener, at dette er en af ​​måderne til at tackle en mangel på byggematerialer i disse områder af verden, hvor der er et presserende behov for boliger,” sagde De Smedt. “Ligesom boligområder er bygget af træ, beton, ler og stål, kan de i fremtiden i højere grad komme til at indeholde genbrugs materialer som plastaffald; så længe det gøres på en sikker og bæredygtig måde,” tilføjede han.

Til det indledende design kiggede de på hurtigt voksende byer som Nairobi i Kenya, og begyndte at analysere de typer bygninger folk bor i, hvilken slags job folk har, samt hvordan folk driver forretning og interagerer mellem hinanden i samfundet. Som et resultat har husene en række sammenkoblede overdækkede rum, overdækket terrasser og terrasser, der giver et beskyttet udendørs område.

Othalo forventer at begynde at producere husene i begyndelsen af ​​2022.

Kilde: othalo.com

Foto kilde: othalo.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove