Hjemmelavet nøddemysli

Hasselnødder har et højt indhold af kostfibre, hvilket gør, at de mætter godt. Men der, hvor hasselnødder for alvor skiller sig ud, er ved deres særligt høje indhold af B-vitaminet folat, som bl.a. anbefales til gravide. Studier på sportsfolk har vist, at deres udholdenhed og præstationsevne var bedre, når de havde spist tilstrækkeligt med folat. Andre studier har vist, at folat er vigtigt i bekæmpelse af depression og forebyggelse af Alzheimers.

Hjemmelavet nøddemysli

  2 personer

 10 minutter

Ingredienser

  • 2 dl nødder evt. hasselnødder
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl kokossukker
  • 1 spsk neutral kokosolie

Fremgangsmåde

  1. Kom neutral kokosolie og sukker på en middelvarm pande, lad sukkeret smelte.
  2. Tilføj havregryn og nødder og bland det godt sammen. Bliv ved indtil alle nødder og havregryn er dækket.
  3. Spred myslien ud på bagepapir og lad den køle af før du tilføjer andre ingredienser som kokosflager, rosiner og tørrede frugter.