Garam Masala der stammer fra det indiske subkontinent, almindeligt i køkkener fra det indiske subkontinent, Mauritius og Sydafrika. Garam (hot) og masala (en blanding af krydderier) er en blanding af jordkrydderier. Det bruges alene eller sammen med andre krydderier. Ordet garam henviser til “opvarmning af kroppen” i den ayurvediske forstand af ordet, da disse krydderier antages at hæve kropstemperaturen i ayurvedisk medicin. Der er andre typer masala, som tikka masala og tandoori masala.

1 portion – Tilberedningstid 10 minutter

Ingredienser:

  • 3 1/2 spsk stødt kardemomme
  • 2 1/2 spsk kanel
  • 1/2 tsk revet muskatnød
  • 3 spsk stødt nelliker
  • 3 spsk grov sort peber
  • 1 spsk stødt spisskummen
  • 1 1/2 tsk stødt koriander

Fremgangsmåde:

  1. Tilsæt krydderierne til en tør stegepande, og rist på medium varme under omrøring ofte, indtil du kan lugte krydderierne.
  2. Lad dem køle af, inden de sættes i en lufttæt beholder til brug inden for 2 måneder.