Start dagen med din morgenrutine som passer dine behov fint. Lidt yoga, måske meditation, et brusebad, et sundt morgenmåltid med økologisk kaffe, og derefter ud af døren.

Lyder det bekendt? Hvis ja, så er din morgen rutine allerede enestående. Men her har vi en fantastisk morgen eliksir, der kan komplimentere din rutine vidunderligt.

Du har måske hørt, at varmt citron vand renser dine tarme om morgenen, og optimere dit helbred. Du kan endda drikke varmt citron vand med Himalaya salt, eller varmt citron vand med honning i om morgen. Men har du hørt om varmt citron vand kombineret med honning, kanel, og det mest afgørende ingrediens til morges eliksir, – gurkemeje?

Hvis du endnu ikke har prøvet denne eliksir, er du gået glip af en glimrende måde at starte din dag på. Citron og gurkemeje er særlige stærke ingredienser, der indeholder et væld af gavnlige egenskaber.

Citroner

Citroner har mange sundhedsfremmende egenskaber. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Chemistry Central Journal (2015), besidder citroner en guldgrube af naturlige metabolitter. Undersøgelsens forfattere udtaler, “Citrusfrugter udviser rigelige bioaktiviteter herunder antioxidant, anti-inflammatorisk, anti-cancer, antimikrobielle og anti-allergi aktiviteter, samt hjerte-kar effekt, neuroprotektive effekt, leverbeskyttende effekt, fedme kontrol, etc.” Citroner er faktisk en sund ingrediens der kan nydes om morgen. Men når du sammensætter citron med gurkemeje, stiger de helbredsmæssige fordele betydeligt.

Gurkemeje

Gurkemeje (Curcuma longa) er et gul-orange krydderi, der er en del af ingefær familien, som oprindeligt stamme fra det tropiske Sydasien, hvor gurkemeje er et kendt traditionel asiatisk medicin og som bruges i deres køkken.

På det seneste er de sundhedsmæssige fordele blevet anerkendt i vestlig medicin. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Journal of Nephropathology (2012), “Gurkemeje, er et forsømt asiatisk traditionel medicin der kan afhjælpe og / eller et forebyggende værktøj til forskellige sygdomme, herunder forskellige typer af kræft, fedme, type-2 diabetes, hyperlipidæmi, hypertension , CKD [kronisk nyresygdom] og ESRD [terminal nyresygdom], som er støt stigende globalt, der kræver mange liv og enorme mængde af ressourcer i hele verden. “

En aktiv ingrediens i gurkemeje, curcumin, har været genstand for flere akademiske studier.

Curcumin kan lindre betændelse:

Ifølge forskning fra Institut for Stomatologi ved University of California, San Francisco, besidder curcumin anti-inflammatoriske egenskaber.

Forskningen, offentliggjort i Journal of alternativ og komplementær medicin (2004), fandt, at curcumin, “kan udøve den antiinflammatoriske aktivitet ved inhibering af en række forskellige molekyler, der spiller en rolle i inflammation.”

Curcumin har anticancer potentiale:

Curcumin kan spille en afgørende rolle i forebyggelse af kræft, ifølge en undersøgelse offentliggjort i BioMed Research International (2014).

Tidligere forskning har fremhævet curcumin antioxidant, antibakterielle og antitumor egenskaber, ifølge undersøgelsen, som konkluderede, “curcumin, som en vital bestanddel af krydderiet gurkemeje, er en alternativ metode i forebyggelsen af kræft.”

Terapeutiske anvendelser af curcumin:

Ifølge en gennemgående undersøgelse offentliggjort i AAPS Journal (2013), “curcumin har vist terapeutisk potentiale mod en række menneskelige sygdomme,” herunder flere typer af kræft, inflammatorisk tarmsygdom, irritabel tyktarm, gigt, peptisk sår, psoriasis, H. pylori-infektion, Alzheimers sygdom, akut koronart syndrom, atherosclerose, diabetes, og luftvejsinfektioner.

Få opskriften her

Kilde: the nutrition watch dog

Forfatter: Redaktionen på ecolove

Morgen eliksir med gurkemeje og citron

TEXT

TITLE

  2 personer

  30 minutter

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser:

TEXT

Fremgangsmåde:

TEXT