Gulerodssuppe med ingefær og kokos

Rødderne er rige på både kalium, jod og kostfibre, som fremmer fordøjelsen, regulerer dit blodsukker og forebygger hjerte-kar-sygdom.

3-4 styk dagligt kan hjælpe mod tarmkræft. Gulerod indeholder stoffer, der kan mindske svulster med 80 pct., viser forsøg med rotter.

Gulerødder er rige på betacaroten, der styrker øjnene og forbedrer dit nattesyn. Jo mere orange guleroden er, jo mere indeholder den.

Gulerodssuppe med ingefær og kokos

  4 personer

  1 time

Ingredienser

  • 1 tsk kokosolie
  • 1 løg, tern
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 2 spsk frisk ingefær, hakket
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander, gerne frisk
  • 7 gulerødder skrællede og hakket gulerødder
  • 3 kopper grøntsagsbouillon
  • 1 kop kokosmælk
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

  1. I en stor gryde steges løg og hvidløg i kokosolie i 3-4 minutter.
  2. Tilsæt ingefær og gulerødder og fortsæt omrøring.
  3. Rør krydderierne i og kog i nogle minutter.
  4. Tilsæt kokosmælk og grøntsagsbouillon, og lad suppen simre let, afdækket i ca. 20-25 minutter eller indtil gulerødderne er kogt igennem.
  5. Enten ved hjælp af en stavblender eller ved at placere suppen i en blender eller foodprocessor, puree indtil glat og cremet.
  6. Hvis det er nødvendigt, tilsættes yderligere salt og peber efter smag og servering.
  7. Valgfrit: server med grønne løg, frisk koriander og skiveskåret avocado.