Græskar & pølse risotto

Græskar er fyldt med antioxidanter, såsom vitaminerne A, C, E, beta-caroten og zea-xanthin, som kan hjælpe med at forhindre aldersrelateret makulær sygdom. Græskar er også en rig kilde til B-vitaminer som folater, niacin, thiamin og pantothensyre og mineraler som calcium, kalium og fosfor.

Græskar & pølse risotto

  4 personer

  60 minutter

Ingredienser

  • 4 chipolata pølser
  • kokosolie, neutral
  • 1 tsk fennikelfrø
  • ½ tsk tørrede røde chili
  • ½ butternut græskar
  • 2 løg
  • 1,2 liter økologisk veg eller hønsefond
  • 125 ml Chianti
  • 300 g Arborio risotto ris
  • 1 radicchio salat
  • 300 g hytteost
  • 15 g parmesanost
  • 2 kviste frisk timian

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde:

  1. Tag en gryde og sæt den på medium varme, tilsæt 1 tsk kokosolie, de fint skåret chipolatas, fennikelfrø og chili. Rør og steg, mens du renser og skære dit græskar i 1 cm terninger.
  2. Tilsæt græskar og fint hakket løg til gryden, og lad det koge under låg i 20 minutter, eller indtil græskaren er begyndt at nedbryde og karamellisere, omrør regelmæssigt.
  3. Kom din veg eller hønsefond i en lille gryde og lad den simre.
  4. Hæld Chianti i. Lad det indkoge til det næsten er helt fordampet.
  5. Rør ris i, i 2 minutter, derefter tilføjes din fond gradvist. En kop ad gangen, under omrøring. Vent med at tilføje næste kop til fonde er absorberet. Gentag dette til der ikke er mere fond, under omrøring i ca 20 minutter, eller indtil risene er kogt, men stadig holder sin form. Det er vigtigt for at risen opnår den helt rigtige sprødhed, at der omrøres konstant.
  6. Fint skrær radicchio og rør det i din risotto med hytteost, smage og krydr efter ønske.
  7. Portions serveres med lidt parmesan og frisk timian på toppen.