Et universitet fra det californiske Riverside team har udviklede en metode, der genbruger glas til batterier i nano størrelse, og som er mere effektive end dem, der aktuelt anvendes.

De kan bruges til opbevaring af op til 10 gange mere energi, end de almindeligt anvendte grafit baserede batterianoder. Silikoneanoder fremstillet af genanvendt glas anvendes i nye lithium-ion-batterier med høj ydelse.

En forskergruppe fra University of California Riverside’s Bourns College of Engineering har udviklet en tre-trins patentanmeldt proces, for at omdanne siliciumdioxid i genbrugt glas til batterier i nano størrelse.

Processen, der omdanner glasset til nanostruktureret silicium, er billigt og effektivt, og én glasflaske giver nok silicium til hundredvis af møntcellebatterier eller flere andre størrelser. De nye batterier kan medvirke til at forbedre styrken og den samlede levetid for elektriske køretøjer, og batterier til smart device enheder, hvilket yderligere øger bæredygtigheden på tværs af industrier.

Vestforbrænding håndterede i 2015 knapt 13.000 tons flasker og glas fra husholdninger, som i fremtiden måske kan bruges i procesen til omdannelse af de nye nano batterier!

Kilde: www.ucr.edu

Forfatter: Redaktionen på ecolove