Fyldte peberfrugter med ricotta og auberginer

Fyldte peberfrugter er en herlig ret og nemme at lave.

Foruden C-vitamin indeholder peberfrugter A-vitamin (betacaroten), E-vitamin og de såkaldte flavonoider, en gruppe plantestoffer, der virker kraftigt antioxidante. Flavonoiderne er de stoffer, der giver planterne farve og duft – og beskytter dem mod sygdomme og skadedyr.

Fyldte peberfrugter med ricotta og auberginer

  4 personer

  60 minutter

Ingredienser

  • 500 g auberginer
  • 4 store røde pebre
  • persillestilke
  • 300 g ricotta
  • 30 g parmesan
  • 1 spsk kapers
  • 1 lille løg
  • 2 stilke persille
  • ekstra jomfruolivenolie
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skær auberginer i skiver, og hak persillestilkene. Skær løget i tynde skiver, og steg dem i olien sammen med kapers og persillestilkene. Når det hele er blevet let gyldent, tilsæt auberginer og salt, og steg, til vandet fra auberginerne er fordampet. Tag panden af blusset.
  3. Skær det øverste af pebrene af, og fjern de små kerner. Bland ricotta, persille og parmesanost med ingredienserne fra panden. Fyld derefter pebrene med blandingen med en ske, hæld lidt olie på peberne, og bag dem i ovnen i ca. 45 min.
  4. Tag peberne ud af ovnen, og servér.
  5. Pynt evt. med grofthakket oregano.