ReTuna, lige uden for Stockholm i Sverige, ligger et indkøbscenter, med et lidt anderledes krav til Deres forhandler. Her må der kun sælges brugte og genbrugte varer.

Vi ser stadig flere initiativer, der skal øge bevidstheden om affald og ændre shopperes tilgang til hvordan de køber produkter, uanset om det er nyorientering reklameskilte i Rwanda der laver fashionable tilbehør, eller en restaurant, der serverer retter lavet med udløbet råvarer.

Nu vil ReTuna tilskynde deres forbrugerne til at genoverveje hvordan de handler, med verdens første indkøbscenter som tilbyder varer, der udelukkende sælger brugte og genbrugte varer.

ReTuna sigter mod at være en pædagogisk ressource, der vil undervise forbrugerne til at tænke over den værdi, deres gamle produkter kan have ved at blive genbrugt.

Indkøbscenteret  fungerer som et medborgerhus, hvor der findes en restaurant som servere økologisk certificeret mad, et konferencecenter man kan leje, guidede ture gennem detail enhederne, for at høre historierne bag virksomhederne, hvor der fortælles om deres tro på nyorientering, og på et center hvor besøgende kan lære værdifulde færdigheder, for at hjælpe med at forlænge levetiden på ​​deres produkter.

Der arbejdes med motivation, hvor produkterne bliver repareret og renoveret, før de videregives til detail enhederne, som tilbyder en bred vifte af produkter fra tøj til møbler og elektronik. Alle forhandlere er forpligtet til at overholde ReTuna filosofi om minimalt spild og miljøbevidsthed.

Centret blev etableret i august 2005 og er beliggende i byen Eskilstuna lige uden for Stockholm. Stedet er åbent syv dage om ugen, og holder månedlige “skøre mandag” salg.

Kilde: www.retuna.se

Forfatter: Redaktionen på ecolove