sort bønne enchiladas

Enchiladas stammer fra Mexico, hvor udøvelsen af rullende tortillas omkring anden mad går tilbage til maya-tiderne. Denne vegetariske udgave er med sorte bønner og som andre bælgplanter, såsom jordnødder, ærter og linser, er sorte bønner værdsat for deres høje protein- og fiberindhold.

Enchiladas med sorte bønner, ost og Ranchero Sauce

 4 personer

  1 time

Ingredienser

  • 2 tørrede ancho chili, uden kerner
  • 2 kopper vand
  • 2 tsk kokosolie
  • 1 kop hakkede løg
  • 5 fed hvidløg, skiveskåret
  • 1/4 tsk himalaya salt
  • 2 kopper vegetabilsk bouillon
  • 2 spsk frisk oregano
  • 2 spsk tomatpure
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk limesaft
  • 1/8 tsk stødt paprika
  • 1 dåse sorte bønner, skyllet og drænet
  • 2 kopper revet ost, (mozarella, gouda eller anden ost, der smelter godt)
  • 3 forårsløg, tynde skiver
  • 8 store majs tortillas
  • 6 spsk mager creme fraiche
  • Frisk koriander til servering

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 °.
  2. Bland chili og 2 kopper vand i en gryde; kog, reducer varmen og lad det simre i 5 minutter. Fjern fra varme; lad stå 5 minutter. Dræn chili i en si over en skål, og gem 1 kop væske.
  3. Varm olie i en medium gryde over høj varme. Tilsæt løg; saute 1 minut. Reducer varme til medium; Tilsæt hvidløg og salt. Kog 5 minutter eller indtil gyldent, omrør lejlighedsvis. Tilsæt bouillon og oregano, tomatpure og spidskommen; koge 8 minutter eller indtil tyk konsistens, omrør lejlighedsvis.
  4. Hæld blandingen i en blender; Tilføj chili og væske heraf. Bland til glat masse; rør limejuice og paprika i.
  5. Bland bønnerne, 1 kop ost og halvdelen af forårsløg i en skål. Kom 1/2 kop sauce i en bradepande og læg tortillas over. Kom 3 spsk bønneblanding ned på midten af hver tortilla; Fold hver tortilla og vend dem om. Hæld den resterende sauce og ost over. Bages ved 200° i 15 minutter eller til let brunet. Strø med lidt forårsløg; server med creme fraiche og koriander.